LED T8 Tubes

"Upgrade uw bestaande armatuur naar de duurzame LED-technologie!"Kantoor en Industrieverlichting

Informatie over de LED Tube als Kantoor en Industrieverlichting


LED Tube verlichting Introductie:

Als bestaande conventionele T8-armaturen nog in goede staat zijn is het zonde deze te moeten afschrijven. Indien uw armatuur nog in goede staat is kunt u deze vervangen door een duurzame LED lichtbron. Op deze manier fungeert de bestaande armatuur enkel nog als houder voor het nieuwe lichtsysteem en hoeven er geen kosten voor installatie en nieuwe armaturen gemaakt te worden.

 

LED Tube voor hallen:

T8 LED tube lampen zijn een energiezuinig alternatief voor gaslampen: T8 fluorescentielampen. Deze lampen zijn namelijk duur in onderhoud en verbruik maar hebben bovendien een korte levensduur. Deze nieuwe generatie lamp wordt veel gebruikt in onder andere de agrarische sector, bedrijfshallen, fabriekshallen, magazijnen, op- en overslag, parkeergarages, winkelcentra en werkplaatsen. 

 

Waarom LED Tubes als kantoorverlichting?

Alle voor- en nadelen op een rijtje! Er wordt veel gepraat over de LEDdtube en ook de onderlingen ervaringen verschillen van bedrijf tot bedrijf. Vindt hieronder een aantal argumenten om te kiezen voor duurzame LED tubes:

 

Voordelen van LED Tubes?

 1. Duurzame investering (subsidiemogelijkheden)
 2. R.O.I. van vaak 2-3 jaar (dus snel terug verdient)
 3. Langere levensduur (gaan langer meer)
 4. Minder onderhoud (monteur minder vaak op pad)
 5. Een-op-een vervangen van TL lampen met starter (25 seconden werk)
 6. Veilig installatieproces
 7. Een LED lamp wordt minder warm
 8. Een LED lamp wordt is niet gevoelig voor aan-en uitschakelen lichtbron
 9. LED Tubes bevatten geen kwik of andere zware metalen (recyclebaar)

Levensduur van LED Tubes vergeleken met conventionele T8 TL?

De verwachte levensduur van LED TL lampen is vele malen langer dan van de conventionele verlichting. De standaard gloeilamp gaat plusminus 1.200 branduren mee, een halogeenlamp 3.000 uur, spaarlamp 5.000 tot 10.000 uur en de TL buis ook 10.000 branduren.

De levensduur van een LED TL Tube wordt geschat op 30.000 > 40.000 branduren met minimaal verlies van licht over deze periode. 

 

Mijn armatuur heeft geen starter? (hoogfrequent armatuur)

Uw T8 armatuur met tl-lampen heeft geen starter? Mogelijk zit deze in de binnenkant verstopt. Vindt u geen starter kunt u meestal niet een-op-een vervangen. Gemakkelijke vervanging door meegeleverde LED starter kan uitsluitend indien u een conventioneel voorschakelapparaat heeft. heeft u geen starter dan is uw armatuur zeer waarschijnlijk hoogfrequent en minder geschikt voor retrofit. Vaak hebben dit nieuwe type armaturen op kantoor toepassingen vaak een unieke spiegelreflector optiek. het ‘plug and play’ één-op-één vervangen van uw oude tl lampen voor LED TL-buizen wordt dan afgeraden. Voor uw oude TL-armaturen met hoogfrequent voorschakelapparaat of ballast is er tegenwoordig een retrofit oplossing: Een LED tube die in uw bestaande HF armaturen past waarmee uw klanten flinke energiebesparingen kunnen realiseren.

 

Zijn er ook LED Tubes voor sfeerverlichting? (RGB)

Ja er zijn ook alternatieve LED tubes die gebruikt worden bij evenementen of als sfeerverlichting. Deze tubes zijn vaak RGB-gekleurd en niet geschikt als algemene verlichting voor bedrijven maar bedoeld als sfeer- of decoratieverlichting.    

 

Zijn er ook ronde TL lampen?

Ja er zijn ook circulaire TL tubes die gebruikt worden bij huishoudens, sfeerverlichting of als algemene verlichting bij bedrijven. Deze tubes zijn vaak fluorescent van lichtbron maar komen ook steeds vaker voor in de LED variant. Lees meerWebwinkels met LED TL Tube Lampen?

Vindt in deze lijst een compleet overzicht met leveranciers, importeurs en webshops gespecialiseerd in LED Tubes. Leveranciers en webwinkels met een groot assortiment LED tubes uit voorraad

 1. LED-TL-Verlichting

  

Merken & fabrikanten LED TL Tubes? 

 1. Cree T8 LED
 2. GE Lighting LED Tube
 3. OSRAM LED Tubes
 4. Pharox LED Tube
 5. Philips Ledtube  


Pagina Begrippen:

Tl-verlichting vervangen, light, energie besparen t8, led fluorescent tube, duurzaam, led t8 tube, mvo, ondernemen, t8 bulbs, 4ft, industrieverlichting, kantoorverlichting, merken, webwinkels, webshops, autoshowrooms, bedrijfshallen en kantoren, tl-buizen, armatuur, tl lampen vervangen door led philips, aansluiten, kopen, led tl armatuur, tl led verlichting voor en nadelen